neděle 5. února 2012

Charita Uherské Hradiště pro Food For Life

Tentokrát jsme do Indie nevezli brýle. Na dotaz Charity Uherské Hradiště, co je nejvíce potřeba v Indii, jsme nadšeně odpověděli: Zimní oblečení. I když je v Indii zima krátká, je opravdu velmi tuhá a nejvíce trpí samozřejmě ti nejchudší. Často spí na holé zemi, nemají svetry ani ponožky (o bundách či čepicích nemluvě). Letos se zimní teploty ve Vrindávanu, kam jsme nakonec oblečení dovezli, pohybovaly kolem pouhých 5 stupňů nad nulou. Charitě Uherské Hradiště moc děkujeme!













4 komentáře:

  1. Ovšem žlutá bunda ke žlutému sárí a červenému roláku mě dojala. Slečně/paní moc sluší. Snad ji nějak rozjasní tu nelehkou zimu :-) To je vychovatelka těch dětí? Díky za sdílení. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Rýda bych se zeptala, jestli je možné dopředu zjistit, kdy zase pojedete do Indie a co potřebného tentokráte povezete, abychom mohli také přidat pomocnou ruku. Nebyl by problém "potřebnosti" odnést třeba do brněnské Gangy, kam chodím (podle názoru manžela) až moc často :-) Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Nene, je to žačka staršího ročníku. Zrovna bylo vasant pančami, první ajrní den a jeho tradiční barvou je žlutá, takže si holčičky napůjčovaly od maminek žlutá sárí :-)

    Holčička se jmenuje Rádhá a bydlí s 5ti dalšími sourozenci v hliněné chatřčce o rozloze 2 metry čtvereční. Je úplně úžasná, pilná studentka a je hrozně hodná.

    OdpovědětVymazat
  4. Do Indie se chystáme někdy koncem března, je ale dobré dopředu zjistit, co je skutečně zrovna potřebné. Email je na mě kdyžtak malatidevidasi@seznam.cz.

    Diky za případnou pomoc :-)

    OdpovědětVymazat