neděle 18. srpna 2013

Sarees For Life 2013 jsou tu!

Jako každý rok pořádáme sbírku pro organizaci Food For Life Vrindavan.

JAK TO FUNGUJE?
Tato akce funguje velmi jednoduše - vy si v pražské či brněnské Ganze koupíte nějaké poškozené či seconhandové sárí, polosárí či pandžábí (ty nejdete ve speciální krabici) a celá částka, kterou zaplatíte, půjde přímo organizace Food For Life. Přispět samozřejmě můžete i tak, že sami nějaké své staré sárí přinesete k dalšímu prodeji. Všechny tyto oděvy stojí jednotnou částku - 190,-.

KDO JE FOOD FOR LIFE VRINDAVAN?
Je to organizace pomáhající těm nejchudším z chudých. Kromě pomoci se nesnaží dětem a chudým vštěpovat západní zvyky, hodnoty a náboženství - naopak je podporuje v dodržování místní kultury a tradic. Web: www.fflvrindavan.org/. Moc pěkné krátké video je zde:


JAK MOHU VĚDĚT, KOMU POMÁHÁM?
Pokud si sárí v této akci zakoupíte, můžete si vybrat, zdali chcete, aby byly vaše peníze použity na jídlo pro chudé, školu pro chudé děti, lékařskou péči pro chudé anebo péči o krávy. Pokud si žádnou možnost nevyberete, Váš příspěvek bude dle potřeby zařazen do jedné z těchto kategorií.

MÁM JISTOTU, ŽE PENÍZE NESKONČÍ V NĚČÍ KAPSE?
Když nám řeknete, na co budete chtít peníze použít, napíšeme Vás do seznamu dárců, který pak zveřejníme na internetu. Můžete nahlásit iniciály, přezdívku anebo heslo, dle kterého se pak poznáte.

MŮŽE 190,- VŮBEC NĚCO ZMĚNIT?
Peníze mají v Indii úplně jinou cenu. Zde nabízíme malý přehled toho, co za ně lze v Indii pořídit:
Jídlo pro chudé: pouhé 2000,- nakrmí neuvěřitelných 300 - 400 chudých dětí kičrím, což je směs rýže, luštěnin a zeleniny, která jim dodá všechny základní živiny. Vašich 190,- tedy nakrmí zhruba 30 - 37 dětí.
Škola pro chudé děti - 900,- stojí výuka jednoho dítěte v plně vybavené škole - po jejím ukončení bude mít velmi dobré šance k dalšímu studiu.
Lékařská péče pro chudé -  2000,- - tolik stojí celodenní výlet lékařského týmu do odlehlých vesnic a profesionální pomoc všem, co to potřebují, ale nemohou si to dovolit - od novorozeňat až po starce.
Péče o krávy - bohaté krmivo a další péče pro jednu krávu stojí cca 20,-/den. postaráte se tak tedy o 10 kraviček.

JAK DLOUHO AKCE PLATÍ?
Akce potrvá do 10.10.2013.

JE JEŠTĚ NĚCO DALŠÍHO, JAK MOHU POMOCI?
Zároveň pořádáme i sbírku (pouze) dětského oblečení, zejména teplého. Nevadí, když bude velmi obnošené - musí ale být čisté.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat