pondělí 29. září 2014

Každoroční charita je opět tady!

A je to tu - chcete přímo pomoci lidem v Indii, aniž by vás to něco stálo? Máte nyní dvě možnosti, které Vám Ganga nabízí:

1. TEPLÉ OBLEČENÍ PRO DĚTI

Proti obecnému přesvědčení je v zimě v severní Indii pěkná kosa. Teploty (i když krátce) můžou ráno dosahovat i pěti stupňů (jinak je zimní průměr ranních teplot tak 5 - 10 stupňů). Když vezmeme v potaz, že chudé děti většinou žijí v chatrčích bez dveří, samozřejmě bez jakéhokoliv topení a zimní oblečení v Indii téměř neexistuje (a pokud ano, je pro ty nejchudší zcela nedostupné), vyjde vám velký počet usoplených zmrzlých nosánků, ale také vážnějších onemocnění, způsobených podchlazením. Pomoc je velmi jednoduchá. Máte doma po dětech nějaké teplé oblečení, které by těmto dětem mohlo pomoci? Pak stačí, když nám ho až do 25.10. během otevírací doby donesete do Gangy anebo poštele balíčkem na adresu Ganga, Koněvova 51, Praha 3, 130 00.
 
Minulý ročník této sbírky byl veleúspěšný - oblečení jsme museli brát ve dvou várkách (jedna v říjnu, druhá v únoru) a udělala radost na místech nejpotřebnějších. Tady je pár fotek pro připomenutí.

Fotky: Nailah (Zuzu Photography)




 
2. AKCE SAREES FOR LIFE
 
Máte doma staré, nepoužívané sárí, polosárí či pandžábí? Anebo byste si něco z toho ráda za levný peníz koupila? Vás problém můžete nejen v naší akci vyřešit, ale můžete i pomoci. Ode dneška je v Ganze umístěná krabice s odloženým či poškozeným oblečením, do které můžete svými kousky přispět anebo naopak si z ní nějakého mazlíka vytáhnout. Všechno oblečení bude stát jednotných 190,- a CELÁ částka poputuje do Indie na charitu organizaci Food For Life Vrindavan. Veškerý výdělek pak samozřejmě řádně vykážeme a rozepíšeme, jak byly peníze použity. Pokud máte zájem, můžete si také vybrat, na jaký účel peníze poputují.
 
KDO JE FOOD FOR LIFE VRINDAVAN? Je to organizace pomáhající těm nejchudším z chudých. Kromě pomoci se nesnaží dětem a chudým vštěpovat západní zvyky, hodnoty a náboženství - naopak je podporuje v dodržování místní kultury a tradic. Web: www.fflvrindavan.org/.

JAK MOHU VĚDĚT, KOMU POMÁHÁM?
Pokud si sárí v této akci zakoupíte, můžete si vybrat, zdali chcete, aby byly vaše peníze použity na jídlo pro chudé, školu pro chudé děti, lékařskou péči pro chudé anebo péči o krávy. Pokud si žádnou možnost nevyberete, Váš příspěvek bude dle potřeby zařazen do jedné z těchto kategorií.

MÁM JISTOTU, ŽE PENÍZE NESKONČÍ V NĚČÍ KAPSE?
Když nám řeknete, na co budete chtít peníze použít, napíšeme Vás do seznamu dárců, který pak zveřejníme na internetu. Můžete nahlásit iniciály, přezdívku anebo heslo, dle kterého se pak poznáte.

MŮŽE 190,- VŮBEC NĚCO ZMĚNIT?
Peníze mají v Indii úplně jinou cenu. Zde nabízíme malý přehled toho, co za ně lze v Indii pořídit:
Jídlo pro chudé: pouhé 2000,- nakrmí neuvěřitelných 300 - 400 chudých dětí kičrím, což je směs rýže, luštěnin a zeleniny, která jim dodá všechny základní živiny. Vašich 190,- tedy nakrmí zhruba 30 - 37 dětí.
Škola pro chudé děti - 900,- stojí výuka jednoho dítěte v plně vybavené škole - po jejím ukončení bude mít velmi dobré šance k dalšímu studiu.
Lékařská péče pro chudé -  2000,- - tolik stojí celodenní výlet lékařského týmu do odlehlých vesnic a profesionální pomoc všem, co to potřebují, ale nemohou si to dovolit - od novorozeňat až po starce.
Péče o krávy - bohaté krmivo a další péče pro jednu krávu stojí cca 20,-/den. postaráte se tak tedy o 10 kraviček.

Žádné komentáře:

Okomentovat