úterý 25. listopadu 2014

Charita v Indii

A zase tu máme reportáž o našem (tedy vlastně vašem) charitění v Indii :-)

1. TEPLÉ OBLEČENÍ NA ZIMU

Pořádali sjme sbírku teplého, převážně dětského oblečení, které zejména mezi chudými v Indii prakticky neexistuje. V severní Indii totiž i v zimě bývá pěkný mráz. Akce dopadla úžasně - poslali jste nám tolik oblečení, že část povezeme i během únorové cesty do Indie. Děkujeme zejména J a M, Dianě a Camille a samozřejmě všem ostatním dárcům.

S rozdáváním oblečení a focením nám
pomáhali Jana Vallabha Prabhu z Čile
a Gokula Pati Prabhu z Bolívie.
 
Bundu už měl, tak dostal svetr.

Složité vysvětlování, že každý může dostat jen tři kousky
oblečení bez ohledu na to, kolik má dětí či vnoučat :-)

Sešlo se i několik krásných kousků pro dospělé...

2. SAREES FOR LIFE

I lets jsme pořádali každoroční akci Sarees For Life - vy jste si za necelé dvě stovky mohli pořídit obnošené nebo lehce poškozené sárí a zároveň si odnést dobrý pocit, že vaše peníze v Indii někomu hodně pomohly. Letošní akce dopadla následovně vybralo se 7260,-, což je úžasných 20500 rupií.

JÍDLO
Na rozdávání jídla chuzým se vybralo 1030 korun, tedy asi 2900 indických rupií, což už stačí na zaplacení jedné velké hostiny pro několik stovek chudých lidí. Přispěli Tabhaee (400,-), Maria B. (380,-), Drishya (250,-)

ŠKOLA

Peníze, které putují tímto směrem, pomáhají udržovat stávající čtyři školy pro ty nejchudší děti. Školy jim kromě vzdělání obstarávají i stravu, oblečení a lékařskou péči a rodiče tak své děti neposílají pracovat. Je to nejlepší způsob boje proti dětské práci. Sešlo se celkem 2080,- korun, tedy 5900 rupií. Za příspěvky děkujeme: Nicola (290,-), Nechvatalova (200,-), Blanka Uhlik (190,-), Blanka Mertová (570,-), meena (200,-), Kateřina Midori (240,-), anonymní dárci 480,-

LÉKAŘSKÁ PÉČE

Ta zajišťuje základní lékařskou péči všem chudým, kteří by si ji jinak nemohli dovolit. Dostali (a předali jsme) 200,- od anonymní dárkyně, což je 600 rupií.

PÉČE O KRÁVY

V Care For Cows je postaráno o zraněné a opuštěné kravičky. Dostali jsme 200,- (Vrinda). Částka odpovídá 600 rupiím.

OSTATNÍ

Tyto příspěvky organizace Food For Life použije tam, kde je to nejvíce potřeba. O akutních případech se dočtete zde: http://fflv.blogspot.cz/ Anna W. (50,-), Anonym (celkem 1300,-), Kája (380,-), Anička (250,-), Tereza (1520,-), Helena (250,-),  Celkem tedy 3750,- cože je zhruba 7260 rupií.

 

2 komentáře:

  1. Jsem moc ráda, že akce povedla a že i mých pár kousků našlo uplatnění. Když však jsem viděla poslední snímek, jak Indka drží mnou darovaný pulover, tak jsem byla dojata až k slzám. Je fajn, že se takto staráte a pakliže zase bude nějaká podobná akce, určitě nechci zůstat stranou. Vaše Camilla.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé...niečo, čo má zmysel. Ďakujeme Vám za to, že ste tie naše veci odniesli cez pol sveta a našli uplatnenie. Ešte raz vďaka. Za celú túto akciu. J a M

    OdpovědětVymazat